reede, 30. juuni 2017

Raamatukuud veebruar kuni juuni 2017

Kokku 42 raamatut, ära mainin kaks, millest esimene valmistas täieliku pettumuse ja teine oli suurepärane meelelahutus (professionaalne kretinism).

Eia Uus "Aasta Pariisis"
Kuna tema "Minu Prantsusmaa" mulle väga meeldis, mõnusa kirjastiiliga ja huvitav (kahtlemata üks paremaid selles sarjas), olid ootused ka "Aasta Pariisis" osas kõrged. Aga kuidas seda öeldaksegi, et "Õnnistatud olgu need, kes ei eelda midagi, siis nad ka ei pettu" või et "Ära süüdista teisi selles, et nad sulle pettumust valmistavad, süüdista ennast, et neilt liiga palju ootasid". Noh, või midagi selles liinis. Igal juhul ma ootasin rohkemat ja sain vähem. Arvestasin ka kahjud kokku: ca 3-4 õhtut. Igavesti segane raamat oli, tegevuse järjestusest ei saanud aru, tegelased tulid ja läksid, vahepeal unustati neid tutvustada ja mingit sisu ka kogu sellel jamal polnud.

Jürgen Sprenzinger "Sehr geehrter Herr Hornbach. Um ein Haar hätte ich mich bei Ihnen beworben. Absagen auf unverlangte Stellenangebote"
Herr Sprenzinger kuuleb, et tema sõbranna on töökuulutuste peale saatnud ca 200 kandideerimisavaldust ning igalt poolt saanud vaid eitavaid vastuseid. Selle peale võtab härra paari kuu jooksul ette kõik lehtedes ilmunud töökuulutused ning hakkab kuulutuste peale äraütlevaid avaldusi saatma, põhjendades iga kord, miks ta neile kandideerida ei soovi. Väga meelelahutuslik ja soovitan neile, kes saksa keelt oskavad :)

Kommentaare ei ole: