Esimest korda sõin ma seda kaks aastat tagasi Johor Bahru bussijaama kohvikus. Ja kuigi eelnevalt juba kilesse pakitud, tundus see pehme ja õhuline koogitükk lihtsalt nii maitsev ja mahlane ja kerge. Mõned nädalad hiljem sõin seda veel Air Asia lennukis (!) ja Singapuris ning igal pool oli see lihtsalt imemaitsev. Mul oli plaanis sedasama kooki, muide, süüa ka järgmistel Air Asia lendudel, aga selgus, et edaspidi oli see menüüst kadunud.
Vaja läheb:
140 grammi suhkrut
6 muna
0,25 tl viinakivi (või soodat)
50 grammi võid
250 grammi toorjuustu
100 ml piima
1 spl sidrunimahla
60 grammi jahu
20 grammi maisitärklist
0,25 tl soola
Vaja läheb:
140 grammi suhkrut
6 muna
0,25 tl viinakivi (või soodat)
50 grammi võid
250 grammi toorjuustu
100 ml piima
1 spl sidrunimahla
60 grammi jahu
20 grammi maisitärklist
0,25 tl soola
Sulata või, toorjuust ja piim veevannis ning lase pisut kahtuda. Sega hulka jahu, tärklis, sool, munakollased ja sidrunimahl ning sega korralikult.
Vahusta munavalged, lisa suhkur ning vahusta veel, kuni munavahule hakkavad tekkima teravad tipud. Sega munavalgevaht jaokaupa õrnalt ülejäänud taigna hulka.
Vala tainas võitatud vormi ning küpseta alumisel siinil veevannis 160 kraadi juures 70 minutit kuni kook on kuldpruun.
Kui kook on jahtunud, pane 3-4 tunniks või üleöö külmkappi.
Retsept on siit.
Vahusta munavalged, lisa suhkur ning vahusta veel, kuni munavahule hakkavad tekkima teravad tipud. Sega munavalgevaht jaokaupa õrnalt ülejäänud taigna hulka.
Vala tainas võitatud vormi ning küpseta alumisel siinil veevannis 160 kraadi juures 70 minutit kuni kook on kuldpruun.
Kui kook on jahtunud, pane 3-4 tunniks või üleöö külmkappi.
Retsept on siit.
Köök: Jaapan
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar