pühapäev, 12. aprill 2015

Ilma põhjata laimi-toorjuustukook


Kuu aega tagasi ja ma pole endiselt saanud üle pidevast soovist küpetada ja kooke süüa. Kuna teksad ei taha eriti enam kinni minna, aga pidevalt on ühe hea toorjuustukoogi isu, siis eile, peale ca 8-kilomeetrist jalutuskäiku otsustasin teha kevadiselt värske ja kerge koogi laimiga ning ilma tavapärase rammusa põhjata.

Vaja läheb:
400 gr toasooja toorjuustu
1,5 dl suhkrut
1 laimi riivitud koor
4 muna
1 tl vanilliekstrakti

200 grammi hapukoort
2 spl suhkrut 


Mikserda toorjuust, suhkur ja laimikoor ühtlaseks, lisa vanilliekstrakt ning seejärel pidevalt segades ükshaaval munad.

Vala segu võitatud vormi ning küpseta 150 kraadi juures 40 minutit. Võta kook ahjust välja ja jäta 10 minutiks jahtuma. 


Sega hapukoor suhkruga ning kata sellega pisut jahtunud kook. Hoia kooki üleöö külmas.

Kommentaare ei ole: