teisipäev, 17. september 2013

Pariisi õunakook


Ma olen Pariisi õunakoogist siin küll juba kirjutanud, aga kuna see mahlane ja pigem magustoitu meenutav kook on sel sügisel korduvalt mu lauale jõudnud, siis toon retsepti veelkord välja.

Eriti maitsev on kook soojalt vanillijäätise, vahukoore või vanillikastmega.


Koogi jaoks läheb vaja:
1,5 dl jahu   
1 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit   
pisut soola
1 spl vanilliekstrakti
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
800 grammi õunu, kooritud ja hakitud
    
Katte jaoks läheb vaja:
0,75 dl suhkrut
1 muna
50 gr võid


Vahusta munad suhkruga, lisa õli, piim ja vanilliekstrakt. Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool ning lisa munasegule. Kõige lõpuks sega hulka tükeldatud õunad ning vala segu võitatud koogivormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 25-40 minutit.

Vahepeal valmista kate. Selleks vahusta muna suhkruga ning lisa sulatatud või. Vala segu koogile ja küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis ja serveeri omale meelepärase lisandiga.

Kommentaare ei ole: