Ma
olen Pariisi õunakoogist siin küll juba kirjutanud, aga kuna see
mahlane ja pigem magustoitu meenutav kook on sel sügisel korduvalt mu
lauale jõudnud, siis toon retsepti veelkord välja.
Eriti maitsev on kook soojalt vanillijäätise, vahukoore või vanillikastmega.
Eriti maitsev on kook soojalt vanillijäätise, vahukoore või vanillikastmega.
Koogi jaoks läheb vaja:
1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
pisut soola
1 spl vanilliekstrakti
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
800 grammi õunu, kooritud ja hakitud
Katte jaoks läheb vaja:
0,75 dl suhkrut
1 muna
50 gr võid
1 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
pisut soola
1 spl vanilliekstrakti
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
800 grammi õunu, kooritud ja hakitud
Katte jaoks läheb vaja:
0,75 dl suhkrut
1 muna
50 gr võid
Vahusta munad suhkruga, lisa õli, piim ja vanilliekstrakt. Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool ning lisa munasegule. Kõige lõpuks sega hulka tükeldatud õunad ning vala segu võitatud koogivormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 25-40 minutit.
Vahepeal valmista kate. Selleks vahusta muna suhkruga ning lisa sulatatud või. Vala segu koogile ja küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis ja serveeri omale meelepärase lisandiga.
Vahepeal valmista kate. Selleks vahusta muna suhkruga ning lisa sulatatud või. Vala segu koogile ja küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis ja serveeri omale meelepärase lisandiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar