Suvi on käes ja rabarbrile ning maasikatele lisanduvad riburada kõiksugu muud toredad aiasaadused. Nagu näiteks suvikõrvits. Koos suitsujuustu ja odrajahuga saab sellest mõnusalt mahlase ja tervisliku suvise piruka.
Vaja läheb:
ca 500-600 grammi riivitud suvikõrvitsat
ca 3-4 dl riivitud suitsujuustu (soovi korral mõnda teist tugevamaitselist juustu)
1 peeneks hakitud sibul
1 purustatud küüslauguküüs
ca 10 hakitud basiilikulehte (või mõnda muud värsket ürti, näiteks peterselli)
0,5 tl kuivatatud tüümiani (või mõnda muud meelepärast ürti, näiteks punet)
0,5 - 1 tl soola (vastavalt juustu soolasusele)
2,5 dl jahu (pooleks nisu- ja odrajahu)
4 muna
1 dl õli
vormi määrimiseks võid
ca 500-600 grammi riivitud suvikõrvitsat
ca 3-4 dl riivitud suitsujuustu (soovi korral mõnda teist tugevamaitselist juustu)
1 peeneks hakitud sibul
1 purustatud küüslauguküüs
ca 10 hakitud basiilikulehte (või mõnda muud värsket ürti, näiteks peterselli)
0,5 tl kuivatatud tüümiani (või mõnda muud meelepärast ürti, näiteks punet)
0,5 - 1 tl soola (vastavalt juustu soolasusele)
2,5 dl jahu (pooleks nisu- ja odrajahu)
4 muna
1 dl õli
vormi määrimiseks võid
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega suvikõrvits, sibul, küüslauk ja ürdid. Sega hulka riivjuust, seejärel jahu ja soola. Sega korralikult läbi ning lisa lahtiklopitud munad. Sega uuesti ning siis vala hulka õli. Sega veelkord kõik ilusti ühtlaseks.
Määri vorm (minu oma on ca 20x30cm) võiga, vala tainas sisse ja küpseta ca 30 minutit 200 kraadi juures kuni pirukas on kuldpruun.
Maitseb hästi nii kuumalt kui külmalt.
Sega suvikõrvits, sibul, küüslauk ja ürdid. Sega hulka riivjuust, seejärel jahu ja soola. Sega korralikult läbi ning lisa lahtiklopitud munad. Sega uuesti ning siis vala hulka õli. Sega veelkord kõik ilusti ühtlaseks.
Määri vorm (minu oma on ca 20x30cm) võiga, vala tainas sisse ja küpseta ca 30 minutit 200 kraadi juures kuni pirukas on kuldpruun.
Maitseb hästi nii kuumalt kui külmalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar