pühapäev, 27. november 2011

Chilaquiles


Kui eelmise õhtu tortillasöömisest on üle jäänud tortillasid ja kana, siis selles retseptis saab need ilusti ära kasutada. Vormiroog tortilladest ja kanast on Mehhikos levinud kodune toit. Tijuana kandis süüakse seda aga hommikusöögiks.

Ahjusoojana on tegemist mahlase vormiga, mida katab kergelt krõbe sulanud juust. Järgmisel päeval sobib aga tõesti hästi kergemaks eineks.

Vaja läheb:
300 grammi pruunistatud ja keedetud kanaliha, väikseks tükeldatud
salsa verde (kuna Eesti kaubanduses on roheliste tomatitega kehvad lood, siis asendasin selle tšillise tomatikastmega)
200 ml hapukoort
120 ml rõõska koort
6 maisitortillat, ribadeks lõigatud
250 grammi tugevamaitselist juustu, riivitud


Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri vorm õliga ning kata põhi tšillikastmega. Sega omavahel koored ning kata tšilli kooreseguga. Laota peale kanatükid ning seejärel tortillaribad. Kata riivjuustuga. Korda seni kuni koostisained on otsas.

Küpseta ca 45 minutit, kuni juust on pealt kergelt pruunistunud.


Tomatise tšillikastme tegemiseks püreesta 1 tomat, pool sibulat, 1-2 küüslauguküünt ja 1 spl teravat habanero tšilli kastet.

Retsept on taas raamatust 500 platos mexicanos.

Kommentaare ei ole: