Kolme piima koogi näol olevat tegemist ühe Mehhiko populaarseima koogiga. Ise ma seda kinnitada ei oska, sest sealsetes söögikohtades hakkasid magustoitude all silma pigem puuviljad, kompotid ja jäätised. Aga tegemist on tõeliselt magusa ja mahlase koogiga.
Vaja läheb:
1 tass (u. 120 g) jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
5 muna
1 tass (u. 200 g) suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
⅓ tassi (80 ml) piima
1 purk suhkruta kondenspiima
1 purk magusat kondenspiima
¼ tassi (60 ml) 35% rõõska koort
Katteks:
u. 5 dl 35% rõõska koort (vahustamiseks)
3 tl suhkrut
Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri vorm. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Eralda munakollased valgetest. Munakollased vahusta 3/4 tassi (150 g) suhkruga helekollaseks. Sega piima ja vanilliekstraktiga. Vala jahu hulka ning sega läbi. Vahusta munavalged 1/4 tassi (50 g) suhkruga, kuni moodustub tugev vaht. Lisa ettevaatlikult taignasse ja sega õrnalt läbi. Vala vormi ning küpseta 35-45 minutit või kuni hambaork tuleb puhtana välja. Keera kook tagurpidi vormist välja ja lase jahtuda.
Sega omavahel kondenspiimad ning rõõsk koor. Kui kook on jahtunud, kata küpsetusvorm kilega ning pane kook vormi tagasi. Torgi koogi pind kahvliga auguliseks ning vala piimasegu hästi aeglaselt koogi sisse. Jälgi, et koogi servad saaksid rohkem vedelikku. Kui hakkab välja voolama, siis pea natuke vahet ja vala aeglaselt juurde.
Jäta kook vähemalt pooleks tunniks vedelikku imama. Seejärel tõsta kook vormist serveerimisalusele. Vahusta katteks mõeldud koor suhkruga pehmeks vahuks, määri paks kiht koogile ning kaunista soovikohaselt.
Retsept on nami-nami foorumist.
Vaja läheb:
1 tass (u. 120 g) jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
5 muna
1 tass (u. 200 g) suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
⅓ tassi (80 ml) piima
1 purk suhkruta kondenspiima
1 purk magusat kondenspiima
¼ tassi (60 ml) 35% rõõska koort
Katteks:
u. 5 dl 35% rõõska koort (vahustamiseks)
3 tl suhkrut
Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri vorm. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Eralda munakollased valgetest. Munakollased vahusta 3/4 tassi (150 g) suhkruga helekollaseks. Sega piima ja vanilliekstraktiga. Vala jahu hulka ning sega läbi. Vahusta munavalged 1/4 tassi (50 g) suhkruga, kuni moodustub tugev vaht. Lisa ettevaatlikult taignasse ja sega õrnalt läbi. Vala vormi ning küpseta 35-45 minutit või kuni hambaork tuleb puhtana välja. Keera kook tagurpidi vormist välja ja lase jahtuda.
Sega omavahel kondenspiimad ning rõõsk koor. Kui kook on jahtunud, kata küpsetusvorm kilega ning pane kook vormi tagasi. Torgi koogi pind kahvliga auguliseks ning vala piimasegu hästi aeglaselt koogi sisse. Jälgi, et koogi servad saaksid rohkem vedelikku. Kui hakkab välja voolama, siis pea natuke vahet ja vala aeglaselt juurde.
Jäta kook vähemalt pooleks tunniks vedelikku imama. Seejärel tõsta kook vormist serveerimisalusele. Vahusta katteks mõeldud koor suhkruga pehmeks vahuks, määri paks kiht koogile ning kaunista soovikohaselt.
Retsept on nami-nami foorumist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar