esmaspäev, 7. veebruar 2011

Jingle bells

Pisiasjad on need, mis kuskilt lahkumise raskeks teevad - igahommikune cafe con leche ja huevos con jamon meie hommikusoogikohas, Carlos, kes neid meiega koos igal hommikul soi, kollased ja magusad mangod, millega ta meid pidevalt varustas ja serveerima opetas, eile ohtul kohatud argentiinlanna Edy, kes osutus erakordselt saravaks isikuks...
Kust on mehhiklased tulnud selle peale, et kui turistid tulevad "lounasse", tahavad nad bussiga soites kodust kliimat tunda? Konditsioneerid on pohja keeratud ja veel enne kohalejoudmist saab hakata kylmetust ravima. Ysna kiirelt peale teeleasumist kohisid ca pooled inimesed bussis ning otsisid kottidest riideid selga.
Chetumal
Oleme joudnud tyypilisse piirilinna, tuttav erinevatest Hollywoodi filmidest. Pyhapaeva ohtul on peale meie liikvel veel taksojuhid ja yks paar turiste. Poed, soogikohad (mida ei ole palju) ja turg on valdavalt kinni, majad ja tanavad naevad valja mahajaetud. Yle tee kolaritest kostab "Jingle bells rock" ning ringisoites nagime yhe maja katusel plastikust jouluvana. Parfyymipood on kaunistatud parimas kitshivotmes - vaateaknal ja lae all on ohupallid, igalt poolt ripub alla saravaid pakkimispaelu.
Ohtune Chetumal haises mustuse ja roiskunud toidu jarele. Ma kinnitan, et linnast lahkuda polnud hetkekski raske. Vaatamata sellele, et me tegime seda kell pool kuus hommikul. Xurrosed on ka Barcelonas paremad :)
Lisaks muule tombab linn ligi ka koiksugu veidrikke - tutvusime LA-st parit afroameeriklasest pastoriga, kes raakis, et lennufirma kaotas ara kogu nende pagasi koos ravimite ja krediitkaartidega ning saatis Chetumali asemel Acapulcosse. Ning tema pere koos diabeetikust naise ja nelja lapsega Chetumali naaberkylla. Mees olla haaletanud Chetumali, et leida keegi, kes ostaks ta naisele insuliini ning toimetaks selle jaanous naaberkylla. Ta oli valmis selle eest oma kella panti jatma. Kuigi ta lugu lonkas mitut jalga (me ei hakanud kysima, kuidas nii vastutustundetud inimesed yldse reisida julgevad, kes krediitkaardi, telefoni jmt araantavasse pagasisse panevad), ei saanud me skeemile siiski pihta.
Lisaks tuleb ara mainida koige euroopalikumas kohvikus joodud koige kallim ja vaieldamatult koige kehvem kohv. Helena palus lisada, et ta kinnitab mu seisukohta kohvi viletsuse osas :)

Kommentaare ei ole: