teisipäev, 22. detsember 2009

Panang karri kalaga


Kui kodus on kana või kala ja jogurtit või kookospiima, siis saab alati kerge vaevaga karrit teha :) Kuna täna ühtegi retsepti aluseks ei võtnud, siis nimetus panang curry on võrdlemisi meelevaldne ning tuleneb põhimõtteliselt ainult pastast, mida ma kasutasin.

Kahele:
Kuumuta potis õli ja lisa teelusikatäis panang karri pastat, ca minuti pärast lisa kookospiima (kogus vastavalt maitsele, 200-400 ml). Lase veel minut keeda ja lisa hakitud kana või kala (pangasius on üldiselt india toitudesse hästi sobiv) ja ca pool hakitud suvikõrvitsat. Lase haududa kuni liha on läbi küpsenud ning lisa seejärel suhkruga maitsestatud tamarindi, sojakastet, kalakastet, kaffirilaimilehti, värsket laimimahla, natuke garam masalat ja värviks jahvatatud kurkumit ja/või sandlit. Lase veel haududa kümmekond minutit ja serveeri riisiga.

Tallinn,
22.12.2009

Kommentaare ei ole: