neljapäev, 5. juuni 2008

Rooma ei ole minu linn






Eelmisel õhtul oli majaperenaine meile tutvustanud korterit ning mainis, et peale meie peatub seal veel üks naisterahvas Ameerikast, kes olevat parajasti kinos. Seda suurem oli meie üllatus, kui järgmisel hommikul avastasime, et hõivatud on MÕLEMAD vannitoad. Kuidas saab üks naisterahvas korraga kasutada kahte vannituba, tundus mõistatusena. Hetk hiljem väljus ühest vannitoast meessoost itaallane. Ja veel hetk hiljem teisest teine. Lisaks eelpool mainitud ameeriklannale elasid seal veel kaks itaalia meest ja üks naine :)

Kuna alustasime vara, siis ei pidanud Vatikanis üheski sabas seisma ning olime 15 minutiga üleval. Vatikan üle vaadatud ja linnavaated nähtud, liikusime erinevate piazzade, purskkaevude ja pantheoni kaudu hispaania treppide juurde. Selleks hetkeks ei olnud Rooma suutnud meile veel mingit muljet avaldada. Kõik kohad olid turiste täis. Kohati tundus neid lausa mitmel tasandil olevat :)

Hiljem veelkord läbijalutatud vanalinn ja Trastevere parandasid üldmuljet mõnevõrra. Colosseumi juures oli mõnus jalga puhata :)

Vanalinnas sõime lõpuks ka kauaoodatud fiori de zuccat, mis nägid välja imeilusad ja maitsesid ka väga hästi :) Pasta oli samuti üks reisi parimaid. Ja esimest korda toodi salati ja pasta juurde värske, veel soe sai :P

Roomas toimus neil päevil ÜRO kohtumine, millest osavõtjad peatusid eeldatavasti Hispaania treppide läheduses olevas hotellis (järeldus tehtud puhtalt fotograafide ja kaamerameeste arvu tõttu seal hotelli ees) .

Õhtul paar poodi Terminis ja kella kaheksa ringis olime juba oma B&B-s saia ja trühvlivõiet ja stracchianot söömas. Telekast ootasime juba teadlikult Domenicot ja tema armastuseotsinguid, sest eelmisel õhtul nähtud eelvaade tõotas huvitavat osa :) Selleks päevaks oli üks afroameeriklanna haigeks jäänud, tegemist oli kerge külmetusega. Domenico ette ilmus ta vesiste silmade ja näomaskiga ning oli ennast keeranud mitme teki sisse. Otseloomulikult kasutas Domenico süllesadanud võimalust ning saatis ta kohe koju. Tüdruk läks nuttes ja rääkides, kui väga ta Domenicot armastab. Ülejäänud tüdrukutele anti selga sexpoodides müüdavate sarnased kohevad ultraminikleidid ja sukad, milles nad pidid köögis Domenicole tegema kana parmesaniga, mis maitseks nii nagu Domenico ema tehtu. See, kes tegi kõige maitsvama, sai Domenicoga kohtingule. Kaotajad said teise võimaluse - nad pidid samas riietuses köögi ära koristama ning võitja ehk see, kes koristab kõige ahvatlevamalt, sai ka samale kohtingule. Järgnevad 10 minutit aelesid kõik tüdrukud köögipõrandal, -laudadel ja -kappidel fairyvahu sees. Viimane hetk, mida ma enne magamajäämist nägin, oli see, kuidas Domenico läks kahe tüdrukuga kohtingule ning üks pidi pidevalt pealt vaatama, kuidas ta teisega ameles :)

Fotod:
Vatikani katusel
Vaade Hispaania treppidelt
Latern :)
Colosseo
Pantheon
05.06.2008

Kommentaare ei ole: