teisipäev, 3. juuni 2008

How low can you go






Varajased hommikud on toredad - tänavad on mõnusalt turistidest tühjad, näha on vaid päeva alustavaid kohalikke, kes teevad rõdul suitsu, avavad oma poodi või jalutavad tööle. Sienas alustasimegi vara, pool 9 olime linnas juba. Ostsime maasikaid ja jõime espressot teel piazza del Campole. Väljak ise oli suur ja inimtühi. Istusime keset platsi hommikupäikese kätte ja sõime maasikaid :P

Kaalusime ka torni ronimist, kuid see oli "closed due to rain", mis pani natuke imestama, sest mingit vihma ei sadanud. Vaadet linnale nautisime hoopis Santa Maria kiriku eest.

Rooma lennujaamast väljasaamise hetkest alates olin ma pidevalt kättesaamatus kauguses (näiteks rongi- või bussiaknast) näinud moone... Lõpuks leidsime mooniaasa keset Sienat, otse nunnade hotelli kõrvalt :) Veetsime seal vähemalt pooltunni :D

Pagasi jätsime seekord Massimo auto pagasiruumi, et kui õhtul Orvietosse sõiduks läheb, on pagas hea lähedalt võtta :) Olime omale Orvietosse broneerinud toa hotelli, mis pidi olema 1 km raudteejaamast. Kui kell 10 õhtul kohalejõudes kohalikelt uurisime, kuhu suunda me minema peaks, vaatasid nad meid suurte silmadega, et kas me plaanime tõesti sinna jalgsi minna. Hetke pärast hõikas naisterahvas, kes meile teed juhatas, ühe taksojuhi lähemale, kes oli valmis meid 10 euro eest hotelli viima. Pärast taksosõitu hotelli võib öelda, et raudteejaamast oli sinna hinnanguliselt ca 3-4 km.

Receptionis olnud hallipäine mees vabandas, et ei räägi inglise keelt, aga selle aja peale saime me juba ise itaalia keelest suurepäraselt aru :) Küsis, kust me oleme ning kui me olime vastuvõtulaua kõrval olevasse lifti läinud ning liikusime juba ülespoole, kuulsime, kuidas ta omaette imestunult kordas, et "Estonia" :)

Toas oli telekas. Kuna me itaaliakeelsetest saadetest suurt lugu pidada ei osanud, panime MTV peale. Üsna öisel ajal hakkas seal saade, kuidas Itaalia (rikas?) poissmees otsib omale Ameerikast oma elu armastust. Saatesse olid pääsenud 15 modellimõõtu naist, kes siis kõik mehe südant üritasid võita. Esimeses saates, tutvumisvoorus, kandsid naised BIKIINE ning kui neil paluti endast rääkida, siis käisid läbi sellised tutvustavad laused nagu "Mul on ehtsad tissid, katsu!" ja "Ma olen köögis seksinud". Wtf??? Toimus ka võistlus, mille võitja sai Domenicoga kohtama minna. Võistlus seisnes selles, et õues oli hiiglaslik vann täis spagette tomatikastme ja lihapallidega ja tüdrukud olid jagatud kolme tiimi. Igast tiimist jooksid tüdrukud ükshaaval vannini, hüppasid sisse, toppisid omale nii palju lihapalle suhu kui mahtus, jooksid tagasi ülejäänud tiimiliikmete juurde ja sülitasid lihapallid sealolevasse tühja kaussi. Seejärel jooksis järgmine tüdruk lihapallide järele. Võistluse lõpupoole hakkasid nad vannis ka üksteist spagettidega loopima ja muudmoodi teisi takistama. Võitjatiim kogus vannist välja 222 lihapalli. Saate lõpus valis Domenico välja 10 tüdrukut 15-st, kes said jätkata tema Bambinadena. Ülejäänud 5 pidid saatest lahkuma. Kuuldavast olid lahkujad kõvasti nutnud ning rääkinud oma kustumatust armastusest Domenico vastu. Seda hetke ma enam ei näinud, sest magasin juba :) Postituse pealkiri on inspireeritud nähtud saatest.

Fotod:
Piazza del Campo
Vaade Sienale
Südamekujuliselt kasvanud roosid :)
Kauaoodatud moonid nunnade hotelli kõrval
Duomo on pulmafotode tegemise koht
03.06.2008

Kommentaare ei ole: