laupäev, 8. aprill 2017

Suitsune jaka tomatikastmes


Lõpuks on ka jaka leidnud tee kohalikku kaubandusvõrku. Valdavalt küll konservikujul, aga parem ikkagi kui üldse mitte. Keegi toob seda küll ka Aafrikast sisse, kuid nagu ma aru sain, müüb neid tervelt. Mul pole aga tahtmist kuni jaanipäevani vaid jakast toituda, seega jääb see variant hetkel ära.

Igal juhul soetasin omale purgi jakat ning pudeli vedelat suitsu.

Vaja läheb:
purk jakat, nõrutatud ja pisut väiksemaks tükeldatud
1 spl vedelat suitsu
õli
sojakastet
1 purk purustatud tomatit
2 spl tomatipastat
soola
vürtsköömet
sidrunimahla
0,5 tl suhkrut


Sega omavahel vedel suits, õli ja sojakaste ning vala see jaka peale. Sega läbi ning jäta ca tunniks marineerima.

Kuumuta pannil õli ning pane jaka praadima. Natukese aja pärast saad seda juba kahe kahvliga väiksemaks rebima hakata. Vala seejärel peale purustatud tomatid, lisa tomatipasta ning maitseained ja sidrunimahl. Sega läbi ja jäta keskmisel kuumusel veerand tunniks hauduma või kuni tomatikaste on piisavalt paksenenud.

Mina serveerisin tatrapastaga.

Kommentaare ei ole: