Mul on Ubudis paar lemmikkohta, kus süüa. Üks on juba eespool mainitud warung, kus sai imelist tempehit tomatikastmes, teine on aga buffeestiilis warung, kus võtad kausi, vabandust paberiga kaetud korvikese ning tõstad ise meelepärase portsu kokku. Kuidas nad seal hinda arvestavad, teavad vaid nad ise, aga üle kaheeurost arvet ma meenutada ei suuda. Seal on erakordselt hea karamelline ja krõbe tempeh, aga mitte sellest ei tahtnud ma hetkel rääkida. Lisaks on neil ka täiesti imeline jaka kookoskastmes. Ja see on see, millest ma rääkida tahtsin. Või noh, mis rääkida. Järele teha.
Vaja läheb:
1 purk jakat, nõrutatud ja pisut väiksemaks tükeldatud
1 küüslauguküüs, purustatud
1 spl sojakastet
1 spl õli
jupp ingverit, riivitud
1 purk kookospiima
1 tl kurkumit
tšillit
poole laimi mahl
0,5 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud koriandrit
paar kaffirilaimi lehte
Kuumuta pannil õli ning pruunista selles hetke küüslauku ja ingverit. Lisa seejärel jaka ja sojakaste ning lase 5-10 minutit keskmisel kuumusel praadida. Rebi jaka pannil väiksemateks tükkideks ning lase veel 5 minutit praadida.
Vala peale kookospiim ning lisa sega hulka kurkum, tšilli, laimimahl, suhkur, koriander ja kaffirilaimi lehed. Hauta aeg-ajalt segades ca 15 minutit.
Serveeri riisiga.
Vaja läheb:
1 purk jakat, nõrutatud ja pisut väiksemaks tükeldatud
1 küüslauguküüs, purustatud
1 spl sojakastet
1 spl õli
jupp ingverit, riivitud
1 purk kookospiima
1 tl kurkumit
tšillit
poole laimi mahl
0,5 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud koriandrit
paar kaffirilaimi lehte
Kuumuta pannil õli ning pruunista selles hetke küüslauku ja ingverit. Lisa seejärel jaka ja sojakaste ning lase 5-10 minutit keskmisel kuumusel praadida. Rebi jaka pannil väiksemateks tükkideks ning lase veel 5 minutit praadida.
Vala peale kookospiim ning lisa sega hulka kurkum, tšilli, laimimahl, suhkur, koriander ja kaffirilaimi lehed. Hauta aeg-ajalt segades ca 15 minutit.
Serveeri riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar