neljapäev, 21. märts 2013

Šokolaadikreemiga brownie

 

Kalender väidab, et eile algas kevad, aga ei paista hetkel ei kevadet ega ka mingit rannahooaega. Seega tundus igati mõistlik siia jäisesse ilma üks tõeliselt šokolaadine ja kreemine suussulav šokolaadikattega brownie teha. Kombineerisin koogi mitmest kokaraamatust kokku ja muutsin pisut vastavalt kodusleiduvale toorainele.


Brownie jaoks läheb vaja:
200 grammi tumedat šokolaadi (eriti hea on tervete pähklitega šokolaad)
200 grammi valget šokolaadi
180 grammi jahvatatud pähkleid või mandleid või 1,1 dl kookosjahu
100 grammi võid
50 grammi suhkrut
4 muna

Kreemi jaoks läheb vaja:
75 grammi tuhksuhkrut
75 grammi toasooja võid
30 grammi kakaopulbrit
150 grammi külma toorjuustu


Brownie jaoks sulata või ja tume šokolaad. Lase pisut jahtuda ning sega hulka kookosjahu või jahvatatud pähklid/mandlid, munakollased ja suhkur. Lisa tükeldatud valge šokolaad. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega kolmes jaos ettevaatlikult šokolaadisegu hulka. Vala tainas ahjuvormi (20x30cm) ja küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.

Kreemi jaoks vahusta või, suhkur ja kakao. Lisa korraga kogu toorjuust ning vahusta vähemalt viis minutit, kuni kreem on kerge ja õhuline. Kui brownie on jahtunud, kata see kreemiga ning aseta serveerimiseni jahedasse.

Brownie retsept on väikeste muudatustega Silja Luide "Magusast kiusatusest" ja kreemi oma Koolibri koogiraamatust.


Kommentaare ei ole: