kolmapäev, 30. jaanuar 2013

You must be miss Australia

Siinsed tualettruumid hakkavad mind vaikselt narvi ajama. Mul pole isegi vahet, kas tegemist on western style kaimlaga voi auguga porandas, mind hairib see, et porandad on koik marjad (loe: libedad) ning pidevalt isegi nii marjad, et platudega ei saa sisse minna, ilma, et vesi yle serva hakkaks tulema.

Ja veel. Kuna soogikohtades piimatooteid saada pole, siis oleme yritanud neid poodidest leida. Saada on enamasti kilesse pakitud viilujuuste, tavalist piima ja siis yhte-kahte sorti rasvavaba jogurtit. No ausalt. Umbes nagu see jogurti rasvavabadus nyyd siin praetd riisi, frititud koogiviljade ja nende saia- ja suhkrumagede juures midagi paastaks. Tanaval on teinekord ka sojatooteid saada.

Ja kogu lugupidamise juures teise riigi liikluskorraldamatuse osas: ma pole kunagi viibinud linnas, mis on jalakaijale niivord ebamugav. Ma ei motle siin yhistransporti vaid just jalgsi liikumise voimalusi. No null noh. On autoteed (highways), mitmetasandilised ja puha. Osadel on isegi konniteed servas. Aga praktiliselt ei mingeid yleminemiskohti. Naiteks tana: rahvusmoshee juurest on linnulennult Hiinalinna ca 100 - 200 meetrit. Nii, et lindudel on lihtne, eksole. Aga maad mooda minnes oli vahel 3-4-5 eritasandilist soiduteed ja yks raudtee. Taksoga oleks saanud minna. Kahe LRT-ga (st, et yhe ymberistumisega) ka. Aga jalgsi... Lopuks kulges marsruut nii: autotee servas, siis yle autotee, siis parkimismaja kolmandale korrusele, sealt yle viadukti teisele poole raudteed, siis labi mingi maja (kaasatud oli majasisene trepp), ehitusplatsi korvalt, labi LRT jaama, veelkord yle tee ja kohal. Vaid kaks korda juhatuse kysimist ja yhe korra isegi kaekorval viimist :) See viimane oli siis labi nimetatud hoone.

Muidu on KL naol tegemist suure ehitsplatsiga. Uusi maju kerkib igal sammul.

Ah, kiita tahtsin siiski ka :) LRT systeem on igati kiiduvaart. Koige parem on see, et liinid kulgevad pea kohal ja nii on peatusi enamasti lihtne leida.

Ohtune taiendus:
Aga nagu ma alati ytlen - "people you meet, not the places you visit, will make the trip", nii ka seekord. Peale tanaohtust pidu Reggae Baris on hommikune frustratsioon kadunud ning hetkel on lootus, et eilsete ja tanaste uute tutvuste ja sopradega on kunagi veel voimalus kohtuda.

Kommentaare ei ole: