reede, 25. jaanuar 2013

Jalakaijad siin loetud pole

Mul oleks ysna palju oelda siinse infrastruktuuri ja liikluskorralduse kohta ja enamus sellest poleks positiivne. Konniteed puuduvad kas taielikult voi on selleks kitsas riba, mis on joonega soiduteest "eraldatud". Enamasti moodustavad selle riba sygavad kanalisatsioonikraavid. Ja isegi selle onnetu riba on tihtipeale autod ja mootorrattad tais parkinud.

Joudsime eile Melakasse. Ettekujutuses oli linna naol tegemist hipilinna ja backpackerite paradiisiga, kus toit on odav ja maitsev, olu voolab ojadena ning pidu kestab hommikuni. Reaalsus> toit on odav ja imehea, olu niriseb ja maksab pool reisieelarvest ning pidu on kuskil mujal. Hotellides vabu tube naljalt ei leia, samas tanavad on ohtul tyhjad. Me ei suutnud tykk aega moista, kus koik need inimesed on, aga siis nagime oise koige popima atraktsiooni, joekruiisi jarjekorda. Selge siis. Vahemalt oli ylejaanud linn meie paralt.

Tana hommikul otsisime oma linnajaost endale sobiva resto ning soime roti canaid. Ma teadsin, et see on proovimist vaart, aga mul polnud aimugi, et see voib nii hea olla. Imeohukeseks rullitud olisele taignale laotab kokk voitykke ning veel midagi tuvastamatut, kortsutab selle siis kokku ning paneb pannile, kus sai paisub kohevaks ning praeb ennast monusalt krobedaks. Tuline roti tuuakse lauda koos kausitaie laatsekarriga. Rebisime oma rotist tykke ning soime nende abil karrit. Sulavoi voolas mooda sormi alla. Juurde kruusitais magusat kohvi (tunnen Singapuri kohvist juba puudust!) ning suur klaas magusat varskeltpressitud apelsinimahla. Hinnainfoks olgu oeldud, et roti canai maksis 25 senti ning kogu hommikusook koos jookidega ca 1.60 EUR. Apelsinimahl on ilmselgelt vaga kallis :)

Toiduteemal jatkates... Siin on vaga pop magustoit snow ice voi shaved ice erinevate lisanditega. Vaiksemad kohad pakuvad vaid yhte voi kahte sorti, aga tana kaisime yhes kohvikus, kus oli paarsada erinevat varianti. Tegemist on kas purustatud (snow) voi ohukeselt riivitud (shaved) jaa voi kylmutatud mahlaga. Lisandeid on nii palju kui fantaasia on lubanud: puuviljad on enimlevinud, aga lisatakse ka kondenspiima, erinevaid puuviljakastmeid, maisihelbeid, ube (?), bataati (??), sulatatud shokolaadi jne. Maitse suureparaselt ja jahutavalt ning on hea vaheldus puuviljajookidele :)

Kuna teel mae otsa vaadet nautima olid moned toredad toidukohad meelde jaanud, siis ohtusooki otsima siirdusime samuti sinnakanti. Leidsime superlaheda koha, kus erinevatel myyjatel erineva spetsialiteediga letid. Sai osta, kellelt soovid ja mida soovid. Votsime laimijoogi ja popiahid - siinse versiooni varsketest kevadrullidest. Viimase rohke taidis keerati paberohukesse munasse/pannkooki ning kogu suur rull loigati viiludeks (viilud jaid sellised california maki mootu). Hinnainfoks taas, et kogu see lobu maksis ca 1.25 EUR.

Yhest teisest letist poiss andis meile enne araminekut veel rojaki proovida ja ka see oli imehea - koosnes varsketest puu- ja koogiviljadest, mis olid segatud paksu tugevamaitselise tamarindikastmega ja yle puistatud hakitud pahklitega. Lubasime homme tema juures syya :) Siis me veel ei teadnud, et ka meie hotelli ymber toimuval night marketil on tanavate kaupa kulinaarseid ahvatlusi . Ilmselgelt seisame homme ohtul dilemma ees, kus alustada ohtusoogiga. Olu muide maksab poodides rohkem kui Tallinna raekoja platsi terrassidel suviti.

Liikusime ooturule. Kui me kella kymne paiku sinna kohale joudsime, hakati lette juba vaikselt kokku pakkima. Myydi koike alates ehetest ja platudest kuni riiete ja toiduni. Minusugust huvitas eelkoige toit, eksole :) Oli rannakarpe, frititud minikrabisid, puuviljajooke, praetud austreid (hahaaa... reaalselt oli see suur pannitais omletti lusikataie austritega), varskeid kartulikropse, glasuuritud marju ja puuvilju... Ja siis oli seal pidu. Ja Melakas tahendab pidu karaoket. Me olime tanulikud, et meie hotell ooturust piisavalt kaugel oli, sest olgem ausad, see oli hirmus, mis seal igast teisest baarist kostus.

Kommentaare ei ole: