Kevad on käes ja sellega koos ka soov kergema toidu järele :) Tsitruselised räimed on kergelt valmiv ja maitsev leivapealne või salatilisand.
Vaja läheb:
300 g räimefileesid
80 g marineeritud pärlsibulaid (320 g-st purgist u pool, nõrutatult)
pool punase tšillipipra kauna
1 sibul
1 apelsin
1 laim
I marinaad:
250 ml vett
50 ml 30%-list äädikat
0,5 sl soola
II marinaad
100 ml apelsinimahla
3 sl sidrunimahla
3 sl laimimahla
100 ml vett
1 sl õunaäädikat
3 sl mett
0,5 sl soola
Lao räimed kaussi. Sega omavahel kõik esimese marinaadi ained ja vala kaladele. Lase külmkapis seista 10-12 tundi. Nõruta sõelal.
Puhasta tšilli seemnetest ja lõika väikesteks õhukesteks ribadeks. Koori ja viiluta sibul. Koori tervelt apelsin ja laim nii, et ka lõikad ära ka valge koorealuse osa. Lõika tsitruseliste viljaliha õhukesteks viiludeks.
Sega kokku teise marinaadi ained.
Lao räimed kihiti purki, vahele pista sibulaid, tšilli- ja tsitruseliste tükke. Vala peale marinaad. Lase külmas ööpäev maitsestuda.
Retsepti võtsin Siit nurgast ja sealt nurgast.
Vaja läheb:
300 g räimefileesid
80 g marineeritud pärlsibulaid (320 g-st purgist u pool, nõrutatult)
pool punase tšillipipra kauna
1 sibul
1 apelsin
1 laim
I marinaad:
250 ml vett
50 ml 30%-list äädikat
0,5 sl soola
II marinaad
100 ml apelsinimahla
3 sl sidrunimahla
3 sl laimimahla
100 ml vett
1 sl õunaäädikat
3 sl mett
0,5 sl soola
Lao räimed kaussi. Sega omavahel kõik esimese marinaadi ained ja vala kaladele. Lase külmkapis seista 10-12 tundi. Nõruta sõelal.
Puhasta tšilli seemnetest ja lõika väikesteks õhukesteks ribadeks. Koori ja viiluta sibul. Koori tervelt apelsin ja laim nii, et ka lõikad ära ka valge koorealuse osa. Lõika tsitruseliste viljaliha õhukesteks viiludeks.
Sega kokku teise marinaadi ained.
Lao räimed kihiti purki, vahele pista sibulaid, tšilli- ja tsitruseliste tükke. Vala peale marinaad. Lase külmas ööpäev maitsestuda.
Retsepti võtsin Siit nurgast ja sealt nurgast.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar