kolmapäev, 7. märts 2012

Kaerahelbe-kohupiimakook jõhvikatega

Mul oli mitu päeva silme ees krõbeda kaerahelbekatte ja pehme kohupiimakreemiga kook. Järgmisel korral röstiksin kaerahelbed enne koogi peale puistamist ära, aga ka niisama tuli väga hea :) Kreemjas sisu, hapukad jõhvikad ja krõbedad kaerahelbed.


Vaja läheb:

3 dl kaerahelbeid
100 grammi võid
1 spl pruuni suhkrut (soovi korral) või paar hakitud kuivatatud viigimarja

1 pakk kohupiima
1 pakk ricottat
1 dl hapukoort
4 muna
4-5 spl suhkrut
1 sidruni riivitud koor
1 tl vanilliekstrakti

2 dl jõhvikaid


Sulata või ja sega kaerahelvestega. Lisa suhkur või viigimarjad.

Vahusta munakollased suhkruga kohevaks vahuks. Lisa kohupiim, ricotta, hapukoor, sidrunikoor ja vanilliekstrakt ning sega läbi. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiimasegu hulka.

Määri ahjuvorm võiga ning kata põhi poolega kaerahelvestest. Vala peale kohupiimasegu ning selle peale pooled jõhvikad. Sega ülejäänud jõhvikad teise poolega kaerahelvestest ning puista segu ühtlaselt koogile.

Küpseta eelsoojendatud ahjus ca 30 minutit.

Kommentaare ei ole: