Mõnusalt krõbeda põhjaga pähkline ja sügisene õunakook, kus õuntele lisab hapukust lemon curd ja eksootilisust kookospiim.
Põhja jaoks läheb vaja:
185 grammi jahu (mina võtsin pool riisijahu, veerand tatrajahu ja veerand rukkijahu)
100 grammi võid
1 munakollane
paar spl külma vett
Täidise jaoks läheb vaja:
3-4 suuremat õuna
3 spl sidrunivõiet
3 spl pähklitükkidega maapähklivõid
1 spl kookospiimapulbrit
4-5 spl suhkrut
paar spl hakitud pähkleid
Sega põhja ained taignaks, suru vormi ning pane ca pooleks tunniks külmkappi.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemalda õuntelt südamed ning viiluta sektoriteks. Sega sidrunivõie kookospiimapulbriga.
Pane põhi eelsoojendatud ahju ning küpseta ca 15 minutit. Kata seejärel põhi esmalt maapähklivõiga, seejärel sidruni-kookosevõidega ning õunaviiludega. Raputa peale suhkrut ning hakitud pähkleid. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 185 kraadi juures 25 minutit. Eemalda foolium ning küpseta 200 kraadi juures kuni õunad on läbi küpsenud ning kergelt pruunikad, ca 15 minutit.
Põhja jaoks läheb vaja:
185 grammi jahu (mina võtsin pool riisijahu, veerand tatrajahu ja veerand rukkijahu)
100 grammi võid
1 munakollane
paar spl külma vett
Täidise jaoks läheb vaja:
3-4 suuremat õuna
3 spl sidrunivõiet
3 spl pähklitükkidega maapähklivõid
1 spl kookospiimapulbrit
4-5 spl suhkrut
paar spl hakitud pähkleid
Sega põhja ained taignaks, suru vormi ning pane ca pooleks tunniks külmkappi.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemalda õuntelt südamed ning viiluta sektoriteks. Sega sidrunivõie kookospiimapulbriga.
Pane põhi eelsoojendatud ahju ning küpseta ca 15 minutit. Kata seejärel põhi esmalt maapähklivõiga, seejärel sidruni-kookosevõidega ning õunaviiludega. Raputa peale suhkrut ning hakitud pähkleid. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 185 kraadi juures 25 minutit. Eemalda foolium ning küpseta 200 kraadi juures kuni õunad on läbi küpsenud ning kergelt pruunikad, ca 15 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar