Ma ei kujuta ette, miks ma pidasin Nepalis vajalikuks alati kana süüa kui nende rahvusroog dal bhat (läätsed riisiga) on oma lihtsuses ülimalt maitsev. Ka Eestis ei osanud ma riisi enne hinnata kui leidsin võimaluse omale kvaliteetse ja maitsva riisi tellimiseks ning õppisin seda korralikult ka keetma ja aurutama.
Vaja läheb:
100 ml riisi
100 ml punast läätse
2 tomatit
pool sibulat
1 küüslauguküüs
pool tl vürtskööment
natuke soola
soovi korral tšillit
vett
õli
Vaja läheb:
100 ml riisi
100 ml punast läätse
2 tomatit
pool sibulat
1 küüslauguküüs
pool tl vürtskööment
natuke soola
soovi korral tšillit
vett
õli
Leota riisi kaks tundi ning keeda seejärel pehmeks. Pane läätsed keema Püreesta tomatid. Haki sibul ja küüslauk ning pruunista kergelt õlis. Vala hulka püreestatud tomat ning maitsesta soola, vürtsköömne ja tšilliga. Lase kastmel natuke paksemaks keeda, seejärel kurna läätsed ning lisa need tomatisegu hulka. Hauta kuni läätsed on pehmed, vajadusel lisa vahepeal pisut vett.
Serveeri riis ja läätsed kas eraldi kaussides või ühel taldrikul.
Serveeri riis ja läätsed kas eraldi kaussides või ühel taldrikul.
1 kommentaar:
Pidin sult just seda retsepti küsima :) Kusjuures tundub, et valmistusviis on sarnane Egiptuse juurviljakastmete valmistamisele, ainult juurvilja asemel on kasutatud läätsi. Peab proovima.
Postita kommentaar