Haki väike sibul ja prae pool sellest õlis klaasjaks. Lisa risottoks sobiv riis. Koguse kohta öeldakse, et riisi võetakse 100 grammi iga sööja kohta, aga mina tegin vast ca 250 grammist ja piisas neljale (eeldusel, et risotto pole ainus söök). Kuumuta riis läbi, aga ära pruunistuda lase. Lisa valge vein ning kuumuta segades kuni alkohol on välja auranud. Seejärel lisa jaokaupa vett ja pool puljongikuubikut ning hauta kuni riis on peaaegu pehme. Prae eraldi pannil ülejäänud sibul ja kaks paprikat pehmeks ning püreesta need. Lisa püree risottole ning hauta riis lõplikult pehmeks. Lisa maitse järgi parmesani ning valmis risottole ka tükk külma võid.
Retsept on kombinatsioon Paolo ja Jensi tehtud risottodest.
Retsept on kombinatsioon Paolo ja Jensi tehtud risottodest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar