Veel enne kui hooaeg otsa sai, kasutasin korduvalt juhust ja tegin viigimarjakooke :) Järjekordne kook ricotta ja viigimarjadega:
Sega taignaks 125 gr jahu, natuke soola, 75 gr kõva võid, 25 gr hakitud mandleid ja natuke külma vett. Suru 22 cm ahjuvormi ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi seisma. Eelküpseta 190C juures 15 minutit hernestega kaetult ja veel 5 minutit ilma hernesteta.
Keeda kuus viigimarja 100 grammi tuhksuhkru ja lusikatäie meega 600 ml vees 10 minutit ja jäta seejäral jahtuma.
Katte jaoks sega 500 gr ricottat (või kohupiima), 4 munakollast pool tl vaniljet, natuke sidrunimahla, kaks lusikatäit mett ja soovi korral ka suhkrut. Vala segu põhjale ja küpseta ca pool tundi. Lõika viigimarjad paksudeks viiludeks ja laota ahjust väljavõetud koogile. Serveeri natuke jahtunult.
Retsept Maria köögist taas.
Tallinn,
20.09.2009
Sega taignaks 125 gr jahu, natuke soola, 75 gr kõva võid, 25 gr hakitud mandleid ja natuke külma vett. Suru 22 cm ahjuvormi ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi seisma. Eelküpseta 190C juures 15 minutit hernestega kaetult ja veel 5 minutit ilma hernesteta.
Keeda kuus viigimarja 100 grammi tuhksuhkru ja lusikatäie meega 600 ml vees 10 minutit ja jäta seejäral jahtuma.
Katte jaoks sega 500 gr ricottat (või kohupiima), 4 munakollast pool tl vaniljet, natuke sidrunimahla, kaks lusikatäit mett ja soovi korral ka suhkrut. Vala segu põhjale ja küpseta ca pool tundi. Lõika viigimarjad paksudeks viiludeks ja laota ahjust väljavõetud koogile. Serveeri natuke jahtunult.
Retsept Maria köögist taas.
Tallinn,
20.09.2009
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar