Ma pole kunagi suurem asi kartuliarmastaja olnud. Välja arvatud krõbedad ahjukartulid või ahjus tehtud friikartulid. Ja patatas bravas ehk metsikud kartulid on ka superhead. Eriti need, mida meile Sevillas serveeriti ning need, mida Placa Espana juurest osta saab. Nad ise seal küll fritivad, aga minu köögis on see suhteliselt tundmatu tegevus, seega käivad mul kartulid ahjus.
Vaja läheb:
kümmekond kartulit, kooritud ja viilutatud
oliiviõli
soola
1 sibul, viilutatud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 spl oliiviõli
pool purki purustatud tomatit
2 spl tomatipastat
soola
tšillit (kas värsket või pulbrina)
1/2 tl suitsust paprikapulbrit
2 spl majoneesi
Sega kartuliviilud oliiviõli ja soolaga, laota ahjupannile ja küpseta 200 kraadi juures, kuni pehmed ja kuldpruunid.
Kastme jaoks pruunista õlis sibul ja küüslauk, lisa seejärel purustatud tomat, tomatipasta ning maitseained. Lase haududa ca 10-15 minutit ning blenderda seejärel ühtlaseks.
Serveerides tõsta kartulite peale esmalt tomatikastet ning kõige peale majoneesi.
Vaja läheb:
kümmekond kartulit, kooritud ja viilutatud
oliiviõli
soola
1 sibul, viilutatud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 spl oliiviõli
pool purki purustatud tomatit
2 spl tomatipastat
soola
tšillit (kas värsket või pulbrina)
1/2 tl suitsust paprikapulbrit
2 spl majoneesi
Sega kartuliviilud oliiviõli ja soolaga, laota ahjupannile ja küpseta 200 kraadi juures, kuni pehmed ja kuldpruunid.
Kastme jaoks pruunista õlis sibul ja küüslauk, lisa seejärel purustatud tomat, tomatipasta ning maitseained. Lase haududa ca 10-15 minutit ning blenderda seejärel ühtlaseks.
Serveerides tõsta kartulite peale esmalt tomatikastet ning kõige peale majoneesi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar