reede, 13. märts 2015

55. korruse vaated








Täna oli plaanis Stanley market. Aga google map ütles meile, et seal käimiseks kulub terve päev ja kuna mina pidin õhtuks lennujaama juba minema, siis jätsime selle käigu tegemata. Uurisime, kus võiks avaneda ilusad vaated Hong Kongile. Tasuta variantidest soovitati IFC Rooftop Gardenit. Võtsime suuna sinna. Jõudsime kohale ning üritasime leida, kuidas üles saaks. Küsisime ühest receptionist, et kuidas ülevalt vaadet saaks vaadata. Abivalmis personal suunas meid ühe teise leti juurde, kus pidime oma passid ette näitama ning saime külastajakaardid ja juhise minna 55. korrusele. Meile hakkas tunduma, et tegemist pole kaugeltki selle rooftop gardeniga, kuhu soovitati oma veinipudeli ja oliivipurgiga minna piknikku pidama. Sõitsime üles ja selgus, et seal on midagi pangamuuseumi laadset. Aga kuna tegemist oli 55. korrusega, siis avanesid sealt ühtlasi ka väga kaunid vaated. Sõitsime alla ning otsustasime siiski ka selle juba mainitud rooftop gardeni üles otsida. Leidsime neljandalt (vaated linna kohal, eksole!) korruselt ning pidasime vaadet oluliselt kehvemaks kui sealt observation deckilt, kuhu me täiesti kogemata sattusime.

Lõunaks sõime puuviljasalatit ja supermarketi sushit. Vaatasime pargis pelikane.

Oma hotelli ees avastasime ühe juveelipoe eest karja kaameramehi. Küsisime, mis toimub ning selgus, et eile olla seal juveelirööv toimunud, kus pandi pihta 5 miljoni HK dollari väärtuses kalliskive ning tulistati ka ühte müüjat, kes hetkel viibib kriitilises seisus haiglas.

Õhtul sõime veel ühe ringi pizzat (eriti paksu juustuga ja eriti hea!) ning peale väikest pakkimist sõitsin ära lennujaama. Turvakontroll oli nagu päris.

Finnairi taimetoit oli väga hea.

Kommentaare ei ole: