esmaspäev, 28. oktoober 2013

Läätsesupp


Väga kiirelt valmiv, mitmeid maitsestamisvariante pakkuv ning täiesti taimne läätsesupp.

Vaja läheb:
250 grammi punaseid läätsi
1,5 l vett
1 porgand, riivitud
1 sibul, hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud või purustatud
1 spl tšillikastet või nam prik paod (kogus vastavalt soovile)
pisike jupp ingverit, riivitud
1 laimi mahl
maitsestamiseks mõnda vürtsisegu (garam masala, vürtsköömen vmt)
serveerimiseks koriandrit

Pruunista potis sibul, porgand, küüslauk ja ingver. Lisa vesi, läätsed ja tšillikaste. Lase keema tõusta ning keeda mõni minut. Seejärel vala hulka laimimahl ning maitsesta soola ja vürtsidega. Keeda kuni läätsed on pehmed. Serveeri värske koriandriga.

Retsept pisut muudetud kujul raamatust "Toidud ainult taimedest".

Kommentaare ei ole: