esmaspäev, 19. august 2013

Egg kurma - munakarri


See munakarri ei tundunud mulle karriraamatut lapates mitte kunagi eriti ahvatlev. Kuni mulle kinnitati, et tegemist on tõeliselt maitsva toiduga. Proovisin järele. Imehea. Kasutasin retseptis ettenähtud kanamunade asemel vutimune, sest need maitsevad mulle tunduvalt rohkem. Selle karri plussiks on veel see, et põhja on võimalik ka sügavkülmutada.

Vaja läheb:
6 muna, kõvakskeedetud, kooritud ja poolitatud
3 tl koriandripulbrit
1,5 tl tšilli- või paprikapulbrit
1 tl fenkoliseemneid
1 tl vürtsköömneid
0,5 tl kurkumipulbrit
0,5 cm jupp värsket ingverit
2 suurt küüslauguküünt
200 ml kookospiima
2 spl õli
0,5 tl põld-lambaläätse seemneid
0,5 tl fenkoliseemneid
5 cm jupp kaneelikoort
225 gr sibulat, peeneks haitud
225 gr tomatit, peeneks hakitud
soola
poole laimi mahl

Pane blenderisse koriander, tšilli või paprika, 1 tl fenkolit, vürtsköömned, kurkum, ingver, küüslauk, 2 spl vett ning püreesta segu ühtlaseks.

Kuumuta potis õli ja prae 10 sekundit põld-lambaläätseseemneid, 0,5 tl fenkoliseemneid ja kaneelikoort. Lisa sibul ja prae, kuni see on klaasjas. Lisa vürtsipasta ja prae veel 7 minutit. Vajadusel lisa paar tilka vett. Seejärel lisa tomatid ja prae 2-3 minutit.

Lisa 600 ml sooja vett, maitse järgi soola, kata kaanega ning hauta 20 minutit, kuni kaste on ühtlane. Enne serveerimist lisa kookospiim ja lase keema tõusta. Lisa laimimahl, sega läbi ja pane munad ettevaatlikult potti, munakollane ülespidi.

Kui soovid karrit sügavkülmutada, jäta välja kookospiim ja munad, kuid lisa laimimahl ning sool.

Retsept Camellia Panjabi raamatust 50 imelist India karrit.

Köök: India 

Kommentaare ei ole: