Indoneesias oli üks meie lemmikutest, mille järgi me pidevalt ka toidukohta valisime, gado gado. Tegemist on traditsioonilise Indoneesia tänavatoiduga, mis koosneb köögiviljasalatist maapähklikastmega. Nimetus "gado gado" tähendab "segu segu" :)
Köögiviljasalati jaoks läheb vaja:
tofuribasid
kurki
paprikat
porgandiribasid
keedetud muna, sektoriteks lõigatud
kergelt keedetud aedube
mungube
Maapähklikastme jaoks läheb vaja:
100 grammi röstitud maapähkleid
1 tšilli
soola
1/4 tl krevetipastat
1 spl pruuni suhkrut või palmisuhkrut
100 ml vett
2 kaffirilaimilehte
tofuribasid
kurki
paprikat
porgandiribasid
keedetud muna, sektoriteks lõigatud
kergelt keedetud aedube
mungube
Maapähklikastme jaoks läheb vaja:
100 grammi röstitud maapähkleid
1 tšilli
soola
1/4 tl krevetipastat
1 spl pruuni suhkrut või palmisuhkrut
100 ml vett
2 kaffirilaimilehte
Kastme jaoks püreesta maapähklid, tšilli, sool, pasta ja suhkur ühtlaseks. Sega veega läbi, lisa laimilehed ja vala kogu segu potti või pannile. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Võta lehed enne serveerimist välja.
Aseta köögiviljad taldrikule ning vahetult enne serveerimist vala peale maapähklikaste.
Köök: Indoneesia.
Aseta köögiviljad taldrikule ning vahetult enne serveerimist vala peale maapähklikaste.
Köök: Indoneesia.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar