Valge kala on suurepärane, eriti kui teha mõne kerge Aasiapärase kastmega. Eelmine kord sõime selliselt tehtud kala kevadrullide sees, seekord läks lihtsalt riisiga.
Iga sööja kohta võta üks kuldmerikoger, lõika külgedele piki sälgud ning raputa peale soola. Jäta ootele. Kastme jaoks lõika ribadeks üks sidrunhein, üks tšilli (kui tahad mahedat kastet, siis ilma seemneteta, kui teravat, siis jäta seemeid külge) ja jupp ingverit ning viiluta peotäis šampinjone. Pane kõik asjad koos 125 ml vee, 1 spl õli, 1 tl sojakastme ja 2 spl kalakastmega keema. Lisa poole laimi mahl ja natuke värsket koriandrit. Lase madalal tulel ca 5 minutit keeda. Samal ajal piserda kaladele õli ning grilli neid seejärel 220 kraadi juures mõlemalt poolt 7-8 minutit. Valmis kala tõsta taldrikule, pane peale kaste, lisa natuke hakitud rohelist sibulat ja koriandrit ning serveeri riisiga.
Iga sööja kohta võta üks kuldmerikoger, lõika külgedele piki sälgud ning raputa peale soola. Jäta ootele. Kastme jaoks lõika ribadeks üks sidrunhein, üks tšilli (kui tahad mahedat kastet, siis ilma seemneteta, kui teravat, siis jäta seemeid külge) ja jupp ingverit ning viiluta peotäis šampinjone. Pane kõik asjad koos 125 ml vee, 1 spl õli, 1 tl sojakastme ja 2 spl kalakastmega keema. Lisa poole laimi mahl ja natuke värsket koriandrit. Lase madalal tulel ca 5 minutit keeda. Samal ajal piserda kaladele õli ning grilli neid seejärel 220 kraadi juures mõlemalt poolt 7-8 minutit. Valmis kala tõsta taldrikule, pane peale kaste, lisa natuke hakitud rohelist sibulat ja koriandrit ning serveeri riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar