Juust on asi, millele ma ei suuda vastu panna. Ja kui see vähegi menüüs olemas on, siis üldjuhul jõuab see ka minu lauale. Prahas oli eriti hea, sest tšehhid tunduvad minu vaimustust jagavat. Menüüdes oli nii praetud juustu kui õlis marineeritud juustu. Tegin mõlemat kodus järele :) Siin aga nakládaný hermelín, marineeritud juust. Kuna Eestis minu teada hermelíni saada pole, siis võib kasutada näiteks camemberti.
Vaja läheb:
kolm valgehallitusjuustu
rose pipart
musta terapipart
viilutatud jalapeñot
Vaja läheb:
kolm valgehallitusjuustu
rose pipart
musta terapipart
viilutatud jalapeñot
viilutatud sibul
kaks õhukeselt viilutatud küüslauguküünt
tüümiani
oliiviõli
purki
tüümiani
oliiviõli
purki
Sega piprad ja tüümian õliga. Lõika juustukettad pikkupidi pooleks või kolmeks.
Vala purgi põhja pisut õli ning pane selle peale esimene juustuviil, lõigatud pool üleval. Tõsta peale paar supilusikatäit õli ning mõned jalapeño-, küüslaugu- ja sibulaviilud. Kata teise juustupoolega, nii, et lõigatud pooled oleks vastamisi. Tõsta uuesti peale õli, jalapeñot ja sibulat ning küüslauku. Korda kuni kõik juustuviilud on purgis ning vala nii palju õli peale, et kogu juust oleks kaetud.
Lase enne söömist 3-5 päeva külmkapis seista.
Vala purgi põhja pisut õli ning pane selle peale esimene juustuviil, lõigatud pool üleval. Tõsta peale paar supilusikatäit õli ning mõned jalapeño-, küüslaugu- ja sibulaviilud. Kata teise juustupoolega, nii, et lõigatud pooled oleks vastamisi. Tõsta uuesti peale õli, jalapeñot ja sibulat ning küüslauku. Korda kuni kõik juustuviilud on purgis ning vala nii palju õli peale, et kogu juust oleks kaetud.
Lase enne söömist 3-5 päeva külmkapis seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar