reede, 7. november 2014

Kõrvitsa-iirisevõie


 Mul on alati sügavkülmas paar karpi kõrvitsapüreed ootel. Kunagi ei tea ju, kuna tuleb mõne kõrvitsamagustoidu isu ja siis alles püreed keetma hakata oleks liiga aeganõudev :)


Selle eriti maitsva kõrvitsa-iirisevõide jaoks läheb vaja:
2,5 dl kõrvitsapüreed
400 g magusat kondenspiima
1 dl fariinsuhkrut
0,5 tl meelepäraseid vürtse (kaneelipulk, muskaatpähkel, ingver)
0,5 tl soola


Pane kõik komponendid mõõdukal kuumusel olevasse paksupõhjalisse potti ja sega läbi. Kui segu keema hakkab, keera kuumus miinimumini ning lase üsna tihti segades keeda umbes kolmveerand tundi.

Kaneelipulk võta välja ning tõsta võie purki(desse).

Retsept siit.

Kommentaare ei ole: