neljapäev, 25. veebruar 2010

Kevadrullid ja porgandikook



Panen oma lemmikporgandikoogi retsepti siia üles, et ei peaks seda iga kord otsima kui teha tahan (retsept nami-namist, natuke täiendatud):

Vahusta kaks muna kahe dl suhkruga kohevaks. Lisa 150 grammi peenelt riivitud porgandit, paar supilusikatäit purustatud ananassi, natuke hakitud ingverit, 100 gr sulatatud võid, kaks dl nisujahu, millesse on segatud 1,5 - 2 tl küpsetuspulbrit ja natuke muskaati ning sega kõik ühtlaseks. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit.
Glasuuri jaoks sega 100 grammi maitsestamata toorjuustu, 50 grammi pehmet võid, 100 gr tuhksuhkrut, natuke vaniljet ja ühe sidruni riivitud koor ning määri glasuur jahtunud koogile.

Vabariigi aastapäeva tähistasime ka momosid ja värskeid kevadrulle tehes. Õnnestusid hästi, ühine kokkamine oli taas tore ja sööjad jäid rahule :)

2 kommentaari:

merlen ütles ...

Kui suure porgandikoogi sellest saab? Mul tuleb lähiajal küpsetada porgandikook ühele suuremale seltskonnale ja mõtlesin, et teek sel korral natukese teistsuguse kui tavaliselt... :)

Gaili ütles ...

Hmm, nii neljale-viiele-kuuele vast :) Siis saab igaüks rohkem kui ühe pisikese tüki. Aga ma tegin ca 20x30cm ahjuvormis vist.

Üsna edukalt annab muidu 12ks tükiks lõigata. Nii, et pead oma külaliste isu põhjal otsustama :)