laupäev, 23. veebruar 2008

Un año bueno


"Hea aasta" on tore film. Sisu erilist küll ei ole, aga filmist teeb visuaalselt väga nauditava just valgus. See mõnus ja soe lõunamaade valgus. Ja vein ja viinamarjad :)

Kuna ma olen oma Pedro Almodóvari kogu peaaegu kokku saanud (puudu on kaks täispikka filmi, millest ma ühe vastu huvi ei tunne ja teine on Amazonis pidevalt otsas), siis oleks aeg uut sarja alustada :) Vahepeal mõtlesin Hugh Granti peale ja esimesed filmid on juba ka olemas, aga nüüd, peale Bordeaux' külastamist ning "Hea aasta" teistkordset vaatamist, tahaks hoopis sarnaseid filme. Mõnusaid, kergeid, viinamarjaseid, veiniseid, mida vaadates tekib tunne, et Itaalia-Hispaania-Lõuna-Prantsusmaa on siinsamas. Näiteks "Under the Tuscan Sun".

Alustasin Amazonist otsinguid. Kuna nad püüavad kliente muuhulgas ka sellega, et iga filmi all on link "Explore similar items", siis tundus see hea idee olevat. Otsisin välja filmi "Hea aasta" ning vaatasin, mida nad sarnaste filmidena pakuvad. Kahjuks sai Amazon mu soovist natuke valesti aru ning käis välja rea vanemaid ja uuemaid armastusfilme. Kuna seal puudub filtrisüsteem, mis võimaldaks lisada tingimused nagu "päike" ja "viinamarjad", siis tuli ikkagi kasutada ka muid, pikemaid teid. Lõpuks jäid kaalumisele sellised filmid:

* Respiro
* Malena
* A Year in Provance
* Roman Holiday
* For the Moment
* Bella Martha
* Shadows in the Sun
* Under the Tuscan Sun
* Mediterraneo
* Bread and Tulips
* Kerttu soovitusel: Ciclone

Viinamarjad Ibizal
September 2005

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.