laupäev, 13. aprill 2024

Karpaatide aias. Rannapäev


















Õppisime oma vigadest ning panime täna hommikuks äratuskella. Poole kaheksast olime üleval ning veerand üheksa asusime teele autorendi suunas. Kohalejõudes tervitas meid vaid kohalik Lasnamäe ilma ühegi autorendita. Ka kõne esindusse ei aidanud, sealt kinnitati vaid, et nende ainus rendipunkt on lennujaamas ja Lasnamäelt saame oma auto kätte ainult siis kiu selle vähemalt nädal aega ette broneerime, et neil oleks aega leida meeskond, kes selle sinna kohale toimetab. Vaatasime siis välja järgmise koha ning sõitsime Grand Hotelli Avise esindusse. Noormees vaatas meile otsa ja teatas, et kõik tema kolm parklas olevat autot on juba neljale erinevale kliendile ära broneeritud. Aga ta tegi paar kiiret kõnet ning leidis meile tutika Dacia. Veerand tundi hiljem istusime autosse ning sõit Constantasse võis alata.

Esimene peatus oli McDonalds, sest sooviga hommikul kiirelt linnast välja saada, oli meil kohv joomata. Ma rääkisin tee peal, kuidas ma võtan kohvi ja pirukat ja friikaid ning selle peale vaatas Scott mulle kahtlevalt otsa ja teatas, et ilmselt hommikul serveerib McDonalds siiski hommikueinet mitte friikaid ja burgereid. Mina omakorda eeldasin, et siin selliseid piiranguid ei ole ja klient saab oma friikad kätte siis kui ta neid soovib. Tellimust esitades sain nii kohvi, piruka, friikad kui ka burgeri.

225 kilomeetrit kiirteed Constantasse oli täis erinevaid sitikaid ning esimese poole tunni järel lendasid nad vastu akent nagu tihe vihm ning nähtavus oli kahanenud 35% peale. Tegime tanklapeatuse, et aken puhtaks pesta.

Constantasse reisi planeerides kujutasime omale ette rannaäärset kuurortlinna kauni sinise vee ja toreda vanalinnaga. Linna hiilgeajad jäid 70-80ndatesse ning iga ilusa ja kordatehtud maja kohta oli kaks lagunenud või mahajäetud maja. Kesklinn ise oli küll äärmiselt tore oma kohvikute ja meluga. Mida kaugemale linnast läksid, seda suuremaks ja pompöössemaks majad läksid.

Nägin sõõrikuletti ning soovisin viit sõõrikut. Noormees leti tagant küsis, et millega ma neid soovin. Ma küsisin, et mis variandid on, mille peale ta viitas rumeeniakeelsele nimekirjale oma pea kohal. Kuna ma tundsin sealt ära ainult shokolaadi ja tuhksuhkru, siis läksin tuhksuhkru peale.

Käisime Starbucksis ja väikeses Itaalia poes, kus Scott sõi foccacciat singiga ning seejärel jalutasime kasiino juurde. Rannapromenaad oli ilusti korda tehtud, aga kasiino ise oli alles tellingutes. Küll aga oli mõeldud turistide peale, kes kindlasti tahaksid endast kasiino ees pilti - promenaad oli täis fotograafe, kellel kõigil kasiinoga lõuend püsti ning mille ees nad siis turiste pildistasid.

Otsustasime, et on aeg tagasi pealinna sõita. Parkisime auto Avise parklasse ära ning kõndisime hotelli.

Aprillist kuni oktoobrini viib Bukarest läbi pilootprojekti, kus iga nädalavahetus pannakse autodele kinni linna peatänav ning avatakse see jalakäijatele, tänavamuusikutele ja toiduputkadele. Kuna me sellest projektist enne midagi ei teadnud, siis hotelli ette jõudes oli esimene küsimus, et kas toimub mingi meeleavaldus - sõidutee oli inimesi täiesti täis.

Kui me hiljem välja läksime, et sööma minna, oli tänavatel veel rohkem rahvast. Ja igas kohvikus, restoranis ja toiduputkas oli järjekord teisele poole kvartalit. Sõime suurepärast tartari, gazpachot (peaaegu sama hea kui minu tehtu) ja tomatisalatit burrataga. Arvet makstes küsis tütarlaps, kas soovime jätta tippi kaardiga või sulas.

Kommentaare ei ole: