reede, 6. märts 2009

I hear that the sex in your country is ... free?

Russell McGilton "Yakety Yak. Bombay to Beijing by Bicycle"

Rohkem kui ühel korral ja ühel teemal tundsin ära tuttavaid kohti, situatsioone, emotsioone. Marihuaanalassist ja Kathmandu India saatkonnast inimeste ja suheteni välja.

Järjekordselt üks lahedamaid raamatuid viimasel ajal :) Antud temaatikas (lõbusad reisiraamatud) ja piirkonnas (Aasia) reastuks ta kohe "Are you experienced?" ja "Hotell maailma katusel. Viis aastat Tiibetis" järele.

Kolmekümnendates Russell otsustab teha midagi, millest saaks raamatu kirjutada. Näiteks sõita jalgrattaga Bombayst Pekingisse. Esimese takistuse peale satub ta juba Bombaysse jõudes, kus selgub, et linn on ammu Mumbaiks ümber nimetatud ning ta satub dilemma ette, sest Mumbai to Beijing by Bicycle ei kõla üldse nii hästi kui kolm B-d. 11 kuu jooksul läbib ta rattaga, rongiga, bussiga ja lennukiga, üksinda, pruudiga ja leitud reisikaaslasega India, Nepali, Pakistani, Tiibeti ja Hiina. Ta on vaimustuses Nepalist ja Hiinast kui rahulikest ja imeilusa loodusega kohtadest ning tal on hea meel, et sai tulema Indiast ja Pakistanist. Esimene neist oli liiga kärarikas, täis autosid ja pastakaid lunivaid lapsi, teine muutus 11. septembri tõttu ohtlikuks.

Tema kirjeldused olid enamasti nii kaasahaaravad, et ta kogetud situatsioonid ja olukorrad ja inimesed jooksid lugedes elavalt silme ette. Ja hindude inglise keel kõlas kõrvus kui ma lugesin lauseid nagu "But I am wanting your bike" või "Okay, how much you want to pay?" :)

"Congratulations," grinned Dr Chawla as he handed me my blood test result. "You are having themalaria."
"Malaria?"
"Yes, yes." He smiled again...
...
"Do many people die from this around here?"
"Yes, many!" He smiled brightly...

Ühtlasi sai sellega 16-st selleks aastaks plaanivõetud raamatust kümnes läbi loetud.

Kommentaare ei ole: